Abortus wiki

Op Abortus wiki vind je informatie over abortus. Wij geven alle informatie, objectief en eerlijk. Als je wilt weten hoe een abortus in zijn werk gaat lees dan verder. Een abortus kan op verschillende manieren plaatsvinden, het hangt ervan af hoeveel weken zwanger je bent voor welke methode wordt gekozen. Hieronder zie je antwoorden op jouw vraag: ‘ hoe gaat een abortus ‘.

Abortuspil

Sinds februari 2000 wordt de abortuspil in Nederland gebruikt. Deze pil kan voor abortus gebruikt worden tot 49 dagen na de eerste dag van de laatste menstruatie. Dit is ongeveer 3 weken over tijd. Ook voor de abortuspil moet je drie keer bij de abortuskliniek komen. De abortuspil bestaat in werkelijkheid uit drie pillen. De eerste dag neem je drie tabletten die jouw kindje doodmaken. Na twee dagen moet je terugkomen waarna je Prostaglandine krijgt toegediend. Dit middel wekt weeën op en zorgt ervoor dat het kindje naar buiten komt. Je moet hiervoor een halve dag in de abortuskliniek blijven. Na ongeveer 10 dagen moet je nog eens terugkomen voor een nacontrole.

Zuigcurettage

Bij zuigcurettage wordt de baby uit de baarmoeder gezogen door middel van een buisje en een vacuümpomp en kan tot maximaal 12 weken zwangerschap worden toegepast. De baby wordt in dit proces in stukken gesneden, je kunt het vergelijken als de werking van een staafmixer of blender, die de baby (levend en onverdoofd!) in kleine stukjes hakt. Soms kan een zuigcurettage worden toegepast onder narcose. De ingreep duurt ongeveer 15 minuten, waarna de moeder als alles goed gaat weer naar huis kan.

Abortus vanaf 13 weken

Een zuigcurettage kan dus tot 13 weken zwangerschap, hierna is dit niet meer mogelijk omdat de baby inmiddels botten heeft ontwikkeld. Ook daarover willen we in de abortus wiki verder op ingaan. Nu wordt weken wordt zuigcurettage gecombineerd met het gebruik van een abortustang. Dit gebeurt onder plaatselijke verdoving of als de zwangerschap verder is dan 18 weken onder algehele narcose. Het kindje wordt in de baarmoeder in stukjes gesneden, waarna deze via zuigbuizen naar buiten worden gebracht. Deze methode heet dilatatie en evacuatie, lees hieronder verder.

Dilatatie en evacuatie

Dilatatie en evacuatie (D&E) of embryotomie vindt plaats wanneer zuigcurettage niet meer mogelijk is omdat de baby daarvoor te groot is. De baarmoederhals wordt allereerst wijder gemaakt waarna de moeder verdoofd wordt. Vervolgens wordt het hoofdje van de baby gekraakt, met een soortement van schaar/tang die dezelfde werking heeft als een notenkraker. De arts snijdt vervolgens de baby in stukken, eerst worden de ledematen (armen en benen) verwijderd en daarna kan de baby in gedeelten uit de baarmoeder worden gehaald door middel van een afzuigapparaat. Als je een zogenaamde late abortus doet, dus na 16-17 weken zwangerschap, neemt de kans op bloedingen toe. Er kunnen ook beschadigingen aan de baarmoeder en de baarmoedermond optreden. Infecties kunnen ook voorkomen en als het ernstig is dan kan ziekenhuisopname het gevold zijn.

Prostaglandinebehandeling

Een prostaglandinebehandeling houdt in dat de abortusarts het vruchtvlies breekt, waardoor het vruchtwater uit de baarmoeder loopt. Daardoor sterft de baby in de buik van de moeder. Daarna krijgt de moeder prostaglandinen toegediend waardoor ze haar dode kindje baart. Deze methode wordt toegepast bij zwangerschappen van meer dan 13 weken.

Abortus wiki, hoe gaat een abortus verder

De informatie is heftig, dat realiseren wij ons. Maar jij hebt het recht om te weten wat er écht gebeurd bij een abortus, dat verdien je. Wij hopen je hiermee inzicht te hebben gegeven op de vraag: wat is abortus en hoe gaat een abortus . Maar er is nog veel meer wat je moet weten. We nodigen je uit om onze andere pagina’s te bekijken. Zie bijvoorbeeld ook de pagina over abortus alternatieven.

Hulp

Dit was tot zover de abortus wiki. Je kunt met ons contact opnemen om hulp te krijgen. Je kunt het contactformulier invullen, wij zullen dan zo snel mogelijk contact met je opnemen.

Hieronder zie je een kindje van 11 weken in de baarmoeder, geen klompje cellen maar een compleet kindje!

abortus wiki
11 weken oud kindje in de buik van de moeder

Abortus Info
Ruitersweg 35
1211 KT
Hilversum

Contact ons