Abortus annuleren

Abortus annuleren

Je abortus annuleren, omdat je van gedachten bent veranderd, kan best lastig zijn. Sommige vrouwen zijn bang dat ze toch weer worden omgepraat of dat ze labiel overkomen omdat ze het niet zeker weten. Over het afzeggen van je afspraak lees je hieronder meer. 

De mogelijkheden

Wanneer kan ik mijn abortus annuleren?

Belangrijk om te weten is dat je altijd je abortus kunt annuleren of afzeggen. Abortus annuleren kan zelfs als je in de behandelstoel ligt, niemand mag je daar tegenhouden als je besluit je kindje toch te houden. Onthoud dat heel goed. Kijk ook naar de echo als de arts die van tevoren maakt; je hebt het recht om je kindje te bekijken op de monitor.

En bedenk je je op dat moment en wil je stoppen met de abortus dan roep je: “Stop, ik wil dit niet” en je stapt op uit de stoel. Laat niemand je tegenhouden want op zo’n moment is dat een misdaad om iets tegen jouw wil in te doen. Veel vrouwen ervaren pas in de stoel een enorm verdriet en willen dan hun abortus annuleren, maar durven dat dan niet meer. Als dit jou overkomt, aarzel dan niet en wees resoluut en doe zoals hierboven beschreven. Zeg “Stop, ik wil dit niet” en loop weg.

Abortus annuleren kan natuurlijk ook als je thuis bent. Je kunt de abortuskliniek bellen en vertellen dat je je abortus wilt afzeggen. Er zijn diverse alternatieven voor abortus die een abortus overbodig maken.

Hoe kan ik een abortus annuleren?

Je kunt je abortus annuleren bij de abortuskliniek door te bellen. Geef aan hen door dat je er vanaf ziet en dat je naar een andere oplossing gaat zoeken. Op onze website kun je hier meer over lezen op de pagina abortus alternatieven.

Wanneer kan ik een abortus annuleren?

Zoals hierboven beschreven heb je 5 dagen bedenktijd na een intakegesprek bij de kliniek. Zelfs tot vlak voor de abortus kun je de abortus annuleren.

Waarom zou ik mijn abortus annuleren?

Veel vrouwen zijn in paniek als ze merken dat ze onbedoeld zwanger zijn en willen zo snel mogelijk een oplossing. En de beste optie lijkt dan: ik wil abortus omdat ze denken dat als het kindje maar weg is dat het probleem dan opgelost is. Ze realiseren zich op dat moment echter niet dat een abortus veel gevolgen kan hebben: Verdriet, spijt, psychische- en lichamelijke gezondheidsklachten. Vrouwen missen missen het leven dat ooit in hun buik groeide. Ze zien hun kindje niet opgroeien en denken hun hele leven aan hoe het geweest zou zijn als het kindje toch gekomen was. Dit zijn een aantal belangrijke redenen om je abortus te annuleren.

Spijt van je abortusafspraak?

Wil je de afspraak voor abortus afzeggen? Dat kan, bel de kliniek op en zeg dat je de afspraak wilt annuleren. Dit is jouw wettelijk recht, zij kunnen hier niets tegen inbrengen.

Hulp of een luisterend oor nodig?

Als een abortus voor jou de enige uitweg lijkt, maar je wilt dit eigenlijk niet, neem dan contact met ons op. We luisteren naar je en willen naast je staan bij met raad en daad. Schrijf of bel ons, en bespreek je moeilijke situatie. Wij willen naar je luisteren en je helpen in deze moeilijke tijd. Neem hier contact met ons op.

Abortus Informatie hulp

Wil je meer weten over abortus?

Kindje van 11 weken

De abortuskliniek spreekt vaak van een klompje cellen. Kijk hier naar een kindje van 11 weken in moeders buik.

Hoe gaat een abortus

Een abortus kan op verschillende manieren plaatsvinden. Hier lees je hoe een abortus in de praktijk gaat.

Abortuspil

Lees hier wat een abortuspil is. Hiervoor moet je drie keer een pil innemen bij de abortuskliniek.

Abortus ervaring

Er zijn veel vrouwen die ervaring hebben met een abortus. Lees hier hun verhalen en hoe zij er op terugkijken.

Contact

Je staat er niet alleen voor!

St. Schreeuw om Leven
Ruitersweg 35
1211 KT
Hilversum

Contact ons