16 jaar en zwanger

Je bent er net achter, je bent zwanger. En je bent pas 16 jaar en zwanger of misschien nog geeneens 16 jaar en nu zit je al achter Google om een oplossing te vinden voor je probleem. Lees dan hier verder; je bent welkom! Maar je mag ook meteen hulp en wordt niet op de website geplaatst. Plaats een persoonlijk bericht hier, dit bericht is bij ons veilig.

16 jaar en zwanger ; en wat nu?

Misschien heb je net een zwangerschapstest gedaan en blijkt dat je zwanger bent, terwijl je het niet verwacht. Je weet dat er een klein mensje in je buik groeit. Er flitst dan van alles door je gedachten. Misschien twijfel je wel of je het aan kunt omdat je het kindje wilt houden maar mensen in je omgeving het afraden en aansturen op een abortus? Misschien vind je vriendje het allemaal maar niks of heb je geen eens een vriend op dit moment…

Neem de tijd

De meeste meisjes denken meteen aan abortus. Ben jij 16 jaar en zwanger? Je denkt dan al gauw dat je er nog niet klaar voor bent en bedenkt oplossingen. Je zou kunnen denken: dan laat ik het wel weghalen en kan ik verder met mijn leven. Maar dat is niet waar. Vaak blijven meisjes/vrouwen hun hele leven lang met een schuldgevoel achter als ze hun kindje laten weghalen, soms met grote vervelende gevolgen.

Als je geen abortus wilt, en voor je kindje wilt vechten is er veel meer mogelijk dan de meeste meisjes denken. Je bent dan 16 jaar en zwanger, maar het is een groot goed dat je een kindje mag krijgen. Het is dan ook belangrijk dat je niet alleen blijft tobben, maar hulp zoekt van mensen die zich ook voor jou en je kindje inzetten. Verder is belangrijk dat je de rust bewaart en niet overhaast te werk gaat.

Relax en praat / mail erover

Je lichaam doet veel met je tijdens een zwangerschap, zowel lichamelijk als geestelijk. Hormonen gieren door je lijf, je voelt je soms brak en moe. Daarnaast moet je soms overgeven en bij een ongeplande zwangerschap is er ook nog de schrik of zelfs paniek; ik weet niet hoe dit verder moet, hoe reageert mijn (ex)vriendje, wat vinden mijn ouders hier wel niet van, hoe zal mijn omgeving reageren….Denk niet dat je de enige bent die dit overkomt. Veel meisjes die 16 jaar en zwanger zijn zullen dit bij een ongeplande zwangerschap herkennen. Zoek mensen die je vertrouwt en die je echt kunnen helpen. Neem je rust en communiceer over je twijfels en je moeiten, maar bovenal:

Schuif je gevoel nooit aan de kant!

Veel meisjes voelen zich van tevoren rot omdat ze een abortus ondergaan. Denk niet dat dit gevoel wel overgaat na een abortus, want dat is niet zo. Dus denk je aan een abortus, maar voel je je rot? Dan weet je dat het niet het juiste is om te doen, maar vraag hier om hulp.

Hulp

Je kunt met ons contact opnemen om hulp te krijgen. Je kunt hier het contactformulier invullen, wij zullen dan zo snel mogelijk contact met je opnemen.

Zie ook: Alternatieven voor abortus en kindje houden

16 jaar en zwanger
11 weken oud kindje in de buik van de moeder

St. Schreeuw om Leven
Ruitersweg 35
1211 KT
Hilversum

Contact ons