Zelf abortus doen

Zelf abortus doen

Je wilt graag zelf abortus doen. Omdat je ongepland zwanger bent en je geen mogelijkheid ziet om het kindje te krijgen. Wat kun je nu doen? Het liefst wil je dat niemand het te weten komt, want je voelt of denkt dat je ouders of de vader van je kindje je niet zal steunen. Daarom zoek je naar een mogelijkheid om zelf abortus te doen.

De mogelijkheden

Tegenwoordig kun je door middel van een abortuspil nagenoeg zelf een abortus uitvoeren. Het klinkt makkelijk en eenvoudig op het eerste gezicht. Het lijkt bijvoorbeeld minder moeilijk dan een abortus door curettage. Omdat je toch minstens twee keer naar een abortuskliniek moet is het nog steeds een behoorlijke ingreep. 

Het kindje dat in je buik groeit wordt door de abortuspil dat je inneemt afgestoten en sterft. Dat gaat gepaard met een bloeding, waarbij het kindje uit je buik komt. De abortuspil Mifepristone kan worden ingenomen door vrouwen die maximaal negen weken zwanger zijn. Je rekent dat uit door de eerste dag van de laatste menstruatie. Deze pil kun je niet kopen bij een drogist of in een winkel maar mag alleen worden voorgeschreven in abortusklinieken of ziekenhuizen. Zij moeten hiervoor een vergunning hebben voor het afbreken van zwangerschappen. Als je de abortuspil wilt innemen moet hierbij een arts aanwezig zijn om te zien of het op de goede manier gaat. De vrouw die de pil inneemt moet dan vervolgens drie uur in de gaten gehouden worden.

Ook na inname van de abortuspil, mag de vrouw drie dagen niet alleen zijn. Zoals je kunt lezen is zelf abortus doen, en zeker zonder dat iemand er vanaf weet, niet mogelijk.

48 uur na de inname van de eerste abortuspil moet je de tweede set pillen thuis zelf vaginaal inbrengen. Door Misoprostol trekt je baarmoeder samen en komt het kindje naar buiten. Verschillende abortusklinieken geven het advies om niet in de toiletpot te kijken naar het kindje. Dit kan een traumatische ervaring zijn. Na 10-12 dagen moet zij dan nog een keer komen voor de nacontrole.

Indien de abortuspil niet goed heeft gewerkt zal het kindje alsnog operatief weggehaald  moeten worden.

Hulp of een luisterend oor nodig?

Als zelf abortus plegen voor jou de enige uitweg lijkt, neem dan contact met ons op. Wij van Abortus Info weten de weg, we staan je bij met raad en daad. Schrijf ons eens, en bespreek je moeilijke situatie. Praat er eens over, wij luisteren naar je en helpen je in deze moeilijke tijd. Neem hier contact met ons op.

Abortus Informatie hulp

Spijt na inname 1e abortuspil?

Je hebt je eerste abortuspil genomen. Als gevolg daarvan heb je alsnog spijt. Als dat het geval is, neem dan zo snel mogelijk contact met ons op. Nadat wij je doorverwijzen naar een arts kun je met een ander medicijn starten wat de werking van de eerste abortuspil mogelijk direct stopt. Daardoor laat je kindje niet los in je baarmoeder en de kans is groot dat je gewoon zwanger blijft.
Overigens doet dit medicijn niets met het kindje. De eerste abortuspil blokkeert het zwangerschapshormoon waardoor je kindje los laat in de baarmoeder en de Abortus Pil Stopper (APS) zorgt dat het kindje sterker hecht. 

Is dit aan de orde, stuur dan direct een bericht met als onderwerp “spoed / APS pil nodig” en stuur je telefoonnummer ook mee. Hoe langer je wacht, hoe groter de kans dat de zwangerschap afbreekt. We kunnen hiervoor echter geen garanties geven. We doen ons uiterste best om dit voor je te regelen. 

Wil je meer weten over abortus?

Andere opties

Ben je benieuwd naar  mogelijkheden als alternatief voor abortus? Lees het hier.

Hoe gaat een abortus

Een abortus kan op verschillende manieren plaatsvinden. Hier lees je hoe een abortus in de praktijk gaat.

Abortuspil

Lees hier wat een abortuspil is. Hiervoor moet je drie keer een pil innemen bij de abortuskliniek.

Abortus ervaring

Er zijn veel vrouwen die ervaring hebben met een abortus. Lees hier hun verhalen en hoe zij er op terugkijken.

Contact

Je staat er niet alleen voor; wij bieden je hulp! Je kunt ons vragen stellen, om raad vragen, je moeite delen.

zelf abortus doen

 

St. Schreeuw om Leven
Ruitersweg 35
1211 KT
Hilversum

Contact ons