Je wilt graag zelf abortus doen. Je bent ongepland zwanger en je ziet geen mogelijkheid om het kindje te krijgen. Wat kun je nu doen? Het liefst wil je dat niemand het te weten komt, want je voelt of denkt dat je ouders of de vader van je kindje je niet zal steunen. Daarom zoek je naar een mogelijkheid om zelf abortus te doen.

Abortus Informatie

Zelf abortus doen

Tegenwoordig kun je door middel van een abortuspil nagenoeg zelf een abortus uitvoeren. Het lijkt minder moeilijk dan een abortus door curettage, maar toch is het nog steeds een behoorlijke ingreep. Je moet alsnog twee keer naar een abortuskliniek.

Abortuspil

Het kindje dat in je buik groeit wordt door de abortuspil dat je inneemt afgestoten en sterft. Dat gaat gepaard met een bloeding, waarbij het kindje uit je buik komt. De abortuspil Mifepristone kan worden ingenomen door vrouwen die maximaal negen weken zwanger zijn (gerekend vanaf de eerste dag van de laatste menstruatie). Deze pil kun niet kopen bij een drogist of in een winkel maar mag alleen worden voorgeschreven in abortusklinieken of ziekenhuizen, die een vergunning hebben voor het afbreken van zwangerschappen. Als je de abortuspil wilt innemen moet een arts erbij zijn om te zien of het op de goede manier gaat. De vrouw die de pil inneemt moet dan vervolgens drie uur in de gaten gehouden worden.
Ook na inname van de abortuspil, mag de vrouw drie dagen niet alleen zijn. Je merkt al; zelf abortus doen, en zeker zonder dat iemand er vanaf weet is niet mogelijk.

48 uur na de inname van de pil moet je de tweede set pillen thuis zelf vaginaal inbrengen. Door Misoprostol trekt je baarmoeder samen en komt het kindje naar buiten. Verschillende abortusklinieken geven het advies om niet in de toiletpot te kijken naar het kindje. Dit kan traumatisch zijn. Na 10-12 dagen moet zij dan nog een keer komen voor de nacontrole.
Soms werkt de abortuspil niet goed en moet het kindje alsnog operatief weggehaald worden.

Hulp

Als zelf abortus plegen voor jou de enige uitweg lijkt, neem dan contact met ons op. Wij van Abortus Info weten de weg naar goede alternatieven, we staan je bij met raad en daad. Schrijf ons eens, en bespreek je moeilijke situatie. Praat er eens over, wij luisteren naar je en helpen je in deze moeilijke tijd. Neem hier contact met ons op.

Spijt na inname 1e abortuspil?

Als je de eerste abortuspil hebt genomen en je hebt alsnog spijt. Neem dan zo snel mogelijk hier contact met ons op. Je kan dan met een ander medicijn starten wat de werking van het eerste medicijn mogelijk ongedaan maakt, waardoor je kindje niet loslaat in je baarmoeder en je mogelijk gewoon zwanger blijft.
Dit medicijn doet niets met het kindje. De eerste abortuspil blokkeert het zwangerschapshormoon waardoor je kindje los laat in de baarmoeder en de Abortus Pil Stopper (APS) zorgt dat het kindje sterker hecht.

zelf abortus doen
11 weken oud kindje in de buik van de moeder

Voor meer informatie naast het thema ongewenst zwanger nodigen we je uit om een kijkje te nemen op deze website, zie bijvoorbeeld: Alternatieven voor abortus , abortus en geloof of 16 jaar en zwanger of zie https://www.erishulp.nl