Ik wil geen abortus mijn vriend wel

Ik wil geen abortus mijn vriend wel

Is jouw gedachte: ik wil geen abortus mijn vriend wel , lees dan zeker verder. Misschien heb je net een zwangerschapstest gedaan en blijkt dat je zwanger bent, terwijl je het niet had verwacht. Je weet dat er een klein mensje in je buik groeit. Er flitst dan van alles door je gedachten. Misschien twijfel je wel. Kun je het wel aan? Je wilt het kindje wel houden maar mensen in je omgeving raden het af en duwen je richting een abortus? Lees dan hier verder. 

Neem de tijd

Als je geen abortus wilt, en voor je kindje wilt vechten is er veel meer mogelijk dan de meeste vrouwen denken. Het is dan ook belangrijk dat je niet alleen blijft tobben, maar hulp zoekt van mensen die zich ook voor jou en je kindje inzetten. Verder is belangrijk dat je de rust bewaart en niet overhaast te werk gaat.

Relax en communiceer

Je lichaam doet veel met je tijdens een zwangerschap, zowel lichamelijk als geestelijk. Hormonen gieren door je lijf, je voelt je soms brak en moe. Daarnaast moet je soms overgeven en bij een ongeplande zwangerschap is er ook nog de schrik of zelfs paniek; ik weet niet hoe dit verder moet, hoe reageert mijn partner, hoe reageert mijn familie, hoe zal mijn omgeving reageren….

Denk niet dat je de enige bent die dit overkomt. Veel vrouwen zullen dit bij een ongeplande zwangerschap herkennen. Zoek mensen die je vertrouwt en die je echt kunnen helpen. Neem je rust en communiceer over je twijfels en je moeiten, maar bovenal:

Schuif je gevoel nooit aan de kant

Veel vrouwen voelen zich van tevoren rot omdat ze een abortus ondergaan. Denk niet dat dit gevoel wel overgaat na een abortus, want dat is niet zo. Dus denk je aan een abortus, maar voel je je rot? Dan weet je dat het niet het juiste is om te doen, maar vraag hier om hulp. Verder is het goed om te weten dat je altijd je abortus kunt annuleren.

Hulp

Je kunt met ons contact opnemen om hulp te krijgen. Je kunt het contactformulier invullen, wij zullen dan zo snel mogelijk contact met je opnemen.

Ik wil geen abortus mijn vriend wel

Zie ook: Alternatieven voor abortus

ik wil geen abortus mijn vriend wel
11 weken oud kindje in de buik van de moeder

St. Schreeuw om Leven
Ruitersweg 35
1211 KT
Hilversum

Contact ons