Abortus en politiek

Abortus is in Nederland een veel besproken onderwerp. Al jaren wordt er veel gepraat over dit onderwerp. Nu de verkiezingen in aantocht zijn laten de partijen zien welk standpunt zij hebben omtrent dit onderwerp.

Welk standpunt hebben politieke partijen t.a.v. abortus?

De politieke partijen zijn verdeeld over het thema. SGP en Christenunie zijn ronduit tegen, zij zien dit het liefst vandaag verdwijnen. CDA, PvdA, Denk, PVV, PvdD, SP en 50Plus spreken zich niet ronduit uit voor of tegen. VVD, GroenLinks en D66 zijn voorstanders. Er zijn verschillende inzichten of het toegestaan zou moeten zijn of niet.

De vraag is natuurlijk wanneer het menselijk leven is en wanneer het recht heeft om uit de buik van een moeder te mogen komen. Schrijnend is dat een baby bij 22 weken nog geaborteerd kan worden, maar bij 24 weken zou het moord zijn. Wie zou die grens mogen / kunnen bepalen?

Hoe kun je zelf je standpunt bepalen over abortus?

Wij reiken je de volgenden punten aan om jouw standpunt te bepalen:

http://www.youtube.com/watch?v=GZk4hT7ncv0

Alternatieven voor abortus

Er zijn voldoende alternatieven voor een abortus. Wij weten de weg naar goede alternatieven, bijvoorbeeld pleegopvang. Meer informatie kun je vinden op onze website. Zie deze pagina: abortus alternatieven.

Hieronder zie je een baby in de buik van de moeder, slechts 11 weken oud. Kijk er eens naar en besef hoe bijzonder dit nieuwe leventje is. Laat het tot je inwerken.

Overweeg je zelf een abortus op dit moment, neem dan een kijkje op onze pagina abortus informatie.

abortus
11 weken oud kindje in de buik van de moeder

 

St. Schreeuw om Leven
Ruitersweg 35
1211 KT
Hilversum

Contact ons