Abortus kosten

Ben jij op zoek naar het antwoord op de vraag welke abortus kosten zijn er? Dan ben je hier aan het juiste adres.

Welke abortuskosten zijn er?

Veel vrouwen die abortus overwegen zijn benieuwd naar de kosten van een abortus. Een abortus is niet zomaar een beslissing en het is begrijpelijk dat de ouders die keuze weloverwogen willen maken. Wij zetten daarom de abortus kosten op een rij:

1 De abortus kosten zijn het nemen van een mensenleven

Hierboven zie je een foto van een 11 weken oude foetus. Het is geen klompje cellen, een vruchtje of een stukje weefsel. Het is een compleet kindje met een hoofdje, beentjes en armpjes, handjes en voetjes en al een dapper kloppend hartje. Als men een abortus ondergaat, is het leven van een kindje de hoge prijs die er voor betaald wordt.

2 Kanker en abortus

Uit onderzoek blijkt dat je veel meer kans hebt op (borst)kanker na een abortus. Dat komt o.a. doordat de zwangerschap onnatuurlijk wordt afgebroken.

3 Ziekte en abortus

Ook kost het de gezondheid van de moeder in het algemeen. Het is een zware ingreep in haar lichaam waarvan zij niet zomaar hersteld is.

4 Abortus en depressiviteit

De klinieken zullen het niet vertellen maar het is geen klompje cellen of een boontje wat uit jouw lichaam wordt gehaald. Het is een compleet kindje, een baby. Doordat vrouwen zich realiseren dat ze hun kindje niet hebben laten leven, krijgen veel vrouwen psychische klachten. Soms na een korte tijd maar soms ook veel later. Dit kan tot uiting komen in nachtmerries, depressies, huilbuien, angst, schuldgevoel enz. Deze abortus kosten worden vaak niet genoemd door klinieken of pro-choice organisaties en er is veel stil verdriet bij vrouwen.

5 Abortus en je relatie

Relaties staan vaak onder druk na een abortus, omdat het vaak voorkomt dat een van de twee de abortus meer wil dan de ander. Vroeg of laat komt daar onenigheid van en het komt dan ook vaak voor dat relaties geen stand houden onder die druk. Bij abortus loop je dus een grote kans, naast het verlies van een kind, dus ook je relatie te verliezen. Ook dit zijn abortus kosten.

6 Abortus bezorgt je je onbezorgd leven?

Voor veel vrouwen lijkt er geen andere oplossing te bestaan dan abortus. Ze hebben financiële problemen, de relatie is niet stabiel of ze zijn te jong of de kosten om een baby te krijgen zijn te hoog. Veel vrouwen denken dat de abortus alles zal oplossen. Maar het is niet zoals het lijkt. Want je leven na een abortus is niet hetzelfde als het leven ervoor; leegheid en verdriet kunnen je leven domineren en beroven je van levensvreugde.

7 Abortuskosten als je niet in Nederland woont?

In Nederland wordt abortus alleen betaald door de overheid voor vrouwen die een Nederlandse registratie hebben van een Nederlandse zorgverzekering. Heb je die niet dan moet je contant afrekenen, de kosten kunnen per abortuskliniek verschillen.

Gratis hulp bij ongeplande zwangerschap

Misschien herken je je in bovengenoemde voorbeelden. Toch zijn er andere mogelijkheden wat niet jouw leven ruïneert en het leven van jouw kindje kost.

Wij zijn er voor jou en kunnen je helpen!

Abortus Informatie

Lees verder

Klik hier voor meer informatie over abortus en geloof en ik wil geen abortus maar mijn vriend wel of ga terug naar abortus-info.nl

abortus kosten
11 weken oud kindje in de buik van de moeder

St. Schreeuw om Leven
Ruitersweg 35
1211 KT
Hilversum

Contact ons