Tot wanneer abortus

Tot wanneer abortus is toegestaan is bepaald in de wet. In Nederland is het toegestaan om in uitzonderlijke gevallen zelfs nog in de 24e week van de zwangerschap een abortus te doen. De gedachte daarbij is dat vanaf dat moment een kindje levensvatbaar is buiten de buik van de moeder.

Tot wanneer abortus?

Maar de vraag moet niet zijn ‘tot wanneer abortus’ is toegestaan, maar veel meer ‘ís abortus überhaupt nodig?’ Want als er goede andere mogelijkheden zijn dan hoeven we niet eens over abortus te hebben. Inmiddels is algemeen bekend dat een abortus grote risico’s meebrengen, zoals grote kans op borstkanker, grote kans op levenslang schuldgevoel, depressiviteit en verdriet. Daarnaast zijn abortussen die onder dwang van ouders en/of vriend/vriendin worden uitgevoerd vaak de oorzaak van scheiding en ruzie. Dus abortus en dan weer verder met je leven? Nee, dit is te makkelijk gedacht. Daarom een stuk achtergrondinformatie over abortus plegen.

Wat is een abortus precies?

Laten we eens kijken wat een abortus precies is. Het is het opzettelijk beëindigen van een zwangerschap. Hier zijn verschillende methoden voor zoals de abortuspil, zuigcurettage, prostaglandinebehandeling en dilatatie en evacuatie. Meer informatie vind je op de pagina Wat is abortus Maar welke methode ook wordt gebruikt, het komt er altijd op neer dat een kindje opzettelijk doodgemaakt wordt. Kijk eens naar het plaatje bovenaan deze website, het is een kindje van 11 weken met alles erop en eraan veilig in de buik van zijn/haar moeder. Ook op de pagina hoe gaat een abortus vind je meer informatie.

Voelt mijn kindje dan geen pijn bij abortus?

Kijk je naar het plaatje hierboven dan zie je een minimensje met o.a. handjes, voetjes, teentjes, vingertje en een hartje. Een abortus wordt uitgevoerd zonder verdoving bij een kindje. Bij een zuigcurettage wordt het kindje opgezogen, nogmaals zonder verdoving. Het is niet aan te raden en geen tip of suggestie, maar zou je zelf ook maar vrijwillig een vinger in een zuigapparaat doen die je vinger eraf zuigt en hem dan aanzetten? Dat doet toch niemand? We kunnen het ons wel voorstellen hoe dat zou voelen, dat moet een gruwelijk iets zijn. Hoe zou het dan voelen als een baby over zijn hele lichaam dit moet voelen?

Nu ik dit weet wil ik geen abortus meer, maar hoe dan wel verder?

Er zijn veel verschillende manieren om je kindje niet te laten doodmaken. We hebben hier een aparte pagina aan besteedt, namelijk abortus alternatieven.
We noemen enkele alternatieven: adoptie, pleeggezin, het kindje toch geboren laten worden (en gebruik maken van hulp/financiële regelingen), babyluikje.

Contact

Wil je meer informatie of over jouw situatie verder praten of nog meer antwoorden op de vraag tot wanneer abortus? Je kunt het contactformulier invullen, wij zullen dan zo snel mogelijk contact met je opnemen

Onze contact over abortus pagina vind je hier.

Abortus Informatie

Hulp nodig?

Je staat er niet alleen voor; wij bieden je hulp!  Je kunt ons vragen stellen, om raad vragen, je moeite delen.

Lees verder

Om nog meer over abortus te weten te komen lees je verder op wat is abortus, abortus kosten of lees meer op abortus-plegen.nl

tot wanneer abortus
11 weken oud kindje in de buik van de moeder

St. Schreeuw om Leven
Ruitersweg 35
1211 KT
Hilversum

Contact ons