Spijt na abortus

Spijt na een abortus; veel, heel veel vrouwen ervaren spijt als zij een abortus hebben gepleegd. Soms is dat al direct na de abortus en soms na dagen. Weer anderen na weken of maanden of zelfs na jaren. Maar vroeg of laat komt er een dag dat je denkt. Wat als…. Wat als ik die abortus nou niet had gedaan? Waar is mijn kindje nu? Hoe zou het er nu uitzien? Zou het een jongen of meisje zijn geweest? Oude wijsheden zeggen het al: Er is geen vrouw op de wereld die haar kindje zal vergeten. Het is dan ook eigenlijk helemaal geen vraag of een vrouw een abortus wil. Dit zal ze ten diepste nooit willen. Alleen de omstandigheden lijken soms zo uitzichtloos dat het niet anders lijkt te kunnen dan een abortus ondergaan. Wij krijgen vaak verhalen onder ogen van vrouwen met spijt na abortus. Dit zijn maar enkele van de vele, vele verhalen. Wij kunnen je helpen.

Hieronder een aangrijpend verhaal over spijt na abortus:

Ik heb een paar maanden geleden abortus gedaan ik nu pas snap ik wat er is gebeurd en wat ik op mijn geweten heb. Dit had nooit mogen gebeuren, ik zou willen dat ik het niet had gedaan. Ik stond er helemaal alleen voor, ik ben nog maar jong en heb mijn school nog niet af en heb geen werk. Omdat ik het niet zag zitten heb ik snel de keuze gemaakt om er maar snel vanaf te zijn. Maar nu is alles te laat, ik heb zo’n spijt na abortus, ik wil mijn kindje terug maar dat kan nu niet meer. Iedere dag heb ik er verdriet van en heb ik spijt na abortus.

Iemand anders schrijft over spijt na abortus:

Ik heb een paar keer abortus gepleegd. Ik dacht eerst dat ik het goed deed en dat er gewoon iets werd weggehaald wat niks voorstelde. Maar pas na een lange tijd begreep ik wat ik had gedaan. Ik heb mijn eigen kinderen doodgemaakt. Het is mijn schuld en ik kan mijzelf nooit vergeven voor wat ik heb gedaan. Ook al krijg ik ooit weer nog een kind, dan nog zijn die andere twee er niet meer en zal ik ze altijd moeten missen, die keuze draai ik nooit meer terug.

Nog een abortuservaring met spijt:

Ik ben mama van 2 prachtige kindjes. Begin juni werden we onverwacht zwanger van een derde kindje. Alhoewel ik dacht dat ik met 2 kindjes tevreden was werd dit gevoel onmiddellijk overmand door liefde. Ik was absoluut overtuigd dit kindje te willen. Helaas dacht mijn man en familie hier anders over. Wij hebben namelijk net een huis gekocht en ik ben al lang werkloos wegens medische zorgen voor mijn jongste zoon. Wij moeten echt de touwtjes aaneen rijgen om toe te komen op het einde van de maand. Mijn schoonfamilie was helemaal in paniek toen we hun vertelde dat we zwanger waren en ze hebben meermaals duidelijk gemaakt dat ik MOEST mijn verstand kiezen en dat we anders in de goot gingen eindigen. Mijn man dacht net hetzelfde en hamerde dit continu in mijn hoofd.

Ik probeerde met alles wat ik had mij te verdedigen en dit kindje. Ik heb een verleden van zwaar mentaal mishandeld te zijn waardoor ik vatbaar ben voor manipulatie en voor ik het door had, had ik beslist om een abortus uit te voeren. Nu de abortus achter de rug is ben ik echt een wrak. Ik kan niet meer. Ik wil niet meer leven. Ik heb constant duistere gedachten, kan niet meer bewegen, eten enzo… Ik huil heel de dag door en kan zelf niet meer voor mijn kindjes zorgen. Ik kan niet geloven dat ik mij heb laten beïnvloeden. Ik heb ook geen steun behalve dat het de goede keuze was. Ik krijg dit niet verwerkt en zal dit ook nooit kunnen verwerken want het is niet meer omkeerbaar! Nooit meer!

Heb jij ook spijt na een abortus?

Zoals je hierboven leest bent je echt niet de enige. Er zijn vele vrouwen die hun hele leven in puin zien vallen omdat ze beseffen wat ze hebben gedaan. Nooit zal een vrouw haar kind vergeten, nooit zal een vrouw haar kind iets aan willen doen. Dit is iets wat voor altijd de waarheid blijft en gaat niet weg in het jaar 2016, 2017 of 2050 of in welke tijd we dan ook maar leven. Heb je een abortus gepleegd en heb je spijt? Als je spijt hebt en je loopt hierin vast, neem dan met ons contact op. Wij kunnen je helpen om hiervan af te komen.

Contact

Wil je meer informatie of over je situatie verder praten of nog meer antwoorden op de vraag tot wanneer abortus? Je kunt het contactformulier invullen, wij zullen dan zo snel mogelijk contact met je opnemen.

Onze contact over abortus pagina vind je hier.

Lees hier nog een abortus ervaring.

spijt na abortus
11 weken oud kindje in de buik van de moeder

Zie ook: abortuspil , abortus en geloof en hoe gaat een abortus

St. Schreeuw om Leven
Ruitersweg 35
1211 KT
Hilversum

Contact ons