Wel of geen abortus

Wel of geen abortus

Wel of geen abortus? Er zijn veel vrouwen die ongepland zwanger raken en die zich afvragen of ze wel of geen abortus moeten doen. Want je had het niet zien aankomen, je dacht: dit zal mij niet gebeuren. En daar zit je dan, achter internet te Googelen naar hoe het nu verder moet nu abortus overwegen de enige uitweg lijkt.

Abortus alternatieven, welke zijn er?

Als vrouw draag je het kindje en kun je door je (ex)partner geweldig in de steek worden gelaten als blijkt dat je ongepland zwanger bent. Je kunt dan onder zo’n druk komen te staan dat er maar één uitweg mogelijk lijkt en dat is abortus.

Maar het komt ook voor dat je nog erg jong bent en ongepland zwanger bent en ontzettend bang bent voor de reactie van je omgeving, zoals ouders, vrienden/vriendinnen, familie, kerk/geloofsgenoten. Ook dan denk je: heb ik eigenlijk wel een keus voor wel of geen abortus ?

Eerst willen we ingaan op mogelijke situaties die veel voorkomen die je aan het twijfelen brengen.

Ouders en abortus

Regelmatig horen wij van jonge meisjes/vrouwen die zwanger zijn geraakt en dat de ouders zich zo schamen dat ze hun kind dwingen tot een abortus. Ze dreigen dan met maatregelen zoals niet meer thuis kunnen blijven wonen of dat ze niet meer welkom is als ze het kind toch laat komen. Het is goed om te weten dat ouders vaak emotioneel reageren; ze reageren vanuit een negatieve emotie en hebben vaak geen weet hoe groot de gevolgen van een abortus zijn. De gevolgen zijn in eerste instantie groot voor hun eigen kind, want zij draagt het kindje, maar hun kind draagt ook het verlies na een abortus. Daarnaast zal ze ook het verlies ervaren van haar eigen ouders die haar in de steek hebben gelaten; zij kon niet de onbaatzuchtige liefde van haar ouders ervaren want zij stonden niet achter haar, welke keus zij ook maakte: wel of geen abortus. Daar komen ouders helaas pas later achter als het te laat is.

Het is goed om je te beseffen dat ouders wel invloed kunnen hebben, maar zij kunnen niet beslissen. Ouders kunnen in de zwangerschap bijdraaien en als zij merken dat jij ervoor wilt gaan, dan is het mogelijk dat zij hun standpunt zullen herzien. Als je je keuze alleen laat afhangen van wat je ouders willen, dan loop je een grote kans dat je je kindje aan een abortus verliest, maar ook dat je je ouders verliest omdat zij jou hebben gedwongen om je kind niet ter wereld te laten komen.

(Ex)partners en abortus

Mannen die nog niet lang aan een vrouw verbonden zijn, reageren vaak heel negatief als blijkt dat de vrouw zwanger is. Ze vinden het namelijk vaak eng, het betekent verantwoordelijkheid voor een vrouw en een kind, het betekent een leven gaan leiden dat je deelt met iemand anders, een vrouw, die hij soms nog maar nauwelijks kent. Maar het betekent ook een ander uitgavenpatroon en tijdsbesteding. Op zich begrijpelijk dat er een schrikreactie volgt vanuit een partner. Hoe korter de relatie hoe groter vaak de schrik. Vaak wordt er niet meer aan de stap gedacht die voorafgaat aan een zwangerschap en dat is seks. Seks is niet vrijblijvend. En er bestaat altijd een risico dat een zwangerschap volgt. Er is namelijk geen 100% gegarandeerd werkend voorbehoedsmiddel.

Wat wij vaak merken is dat een man in eerste instantie erg schrikt en vanuit zijn oplossingsgerichte manier van denken direct de gevolgen ongedaan wil maken. Wel of geen abortus is niet eens een vraag; abortus is de oplossing volgens hem. En als je als vrouw niet zo sterk in je schoenen staat laat je je overrompelen door zijn argumenten en ga je er ook nog in geloven dat abortus de oplossing is. Maar wat wil jij zelf, daar gaat het om; wat is jouw keuze op de vraag wel of geen abortus ?

Mannen draaien vaak bij tijdens de zwangerschap, zeker als ze zien dat de vrouw vastberaden is om het kindje te houden. Als ze merken dat het ook heel mooi kan zijn dat er een kindje groeit, hun eigen kindje. Er zijn ook mannen die voet bij stuk houden en alleen abortus als oplossing zien en dreigen om de relatie te beëindigen als het niet wordt weggehaald. Als dit in jouw situatie het geval is en jij wilt het kindje houden, denk dan niet dat het jullie relatie zal redden als je het kindje toch weg laat halen. Want vaak zul je zonder kind en zonder partner eindigen en blijf jij alleen over met het verdriet van al dit verlies, omdat je je niet gesteund hebt gevoeld door je partner en dat zal altijd tussen jullie in blijven staan.

Ben je alle stress van je ongeplande zwangerschap zat?

Wij helpen jou, of je vrouw of man bent of jongen of meisje. Door naar je te luisteren en met je mee te voelen en mee te denken. Heb je vragen of wil je gewoon van je afpraten? Wij zijn er voor je en helpen je. Zodat je écht verder kunt met je leven. Neem jij contact op?

Abortus Informatie hulp

Hoe maak je de keus?

Het is allereerst goed om je te bedenken en je te realiseren dat je altijd een keus hebt! Hoe groot de druk ook is, er is niemand die je kan dwingen tot een abortus. Zo is er ook niemand die tegen jou kan zeggen dat je het kindje moet houden. Het kindje groeit immers in jou en het is jouw persoonlijke keus. Wel zijn er enkele zaken die je kunnen helpen om tot een keus te komen. Lees de volgende punten maar eens door:

  • Doe niets uit angst, maar laat tot je doordringen wat abortus echt is. Op deze website vind je veel informatie over abortus, zie bijvoorbeeld deze link over wat een abortus is
  • Praat met je partner, ouders en mensen in jouw directe omgeving die je kunnen helpen om een andere oplossing te vinden.
  • Neem contact op met organisaties die je kunnen helpen om jouw gedachten weer op een rij te krijgen. Je kunt hier ons om hulp of raad vragen.
  • Denken aan een abortus is logisch want je wilt zo snel mogelijk van je probleem af. Bereken dan eerst de kosten, je kunt hier meer lezen over kosten van abortus.
  • Wat veel vrouwen niet weten is dat je abortus grote gevolgen kan hebben. Verdriet, spijt, psychische- en lichamelijke gezondheidsklachten, waar je je hele leven last van kunt blijven houden. Dat laat wel zien dat je na een abortus niet gewoon weer verder gaat met je leven! Lees over een abortuservaring.
  • Bekijk onderstaand filmpje voor wat er gebeurd bij zwangerschap en neem dit mee in je beantwoording op de vraag wel of geen abortus.

Contact

Wij van Abortus Info hebben ruime ervaring in het bieden van hulp aan onbedoeld zwangere vrouwen en vrouwen na een abortus. Wij hebben een netwerk van mensen en organisaties om ons heen die je kunnen helpen. Schrijf of bel ons, het staat vrij om je twijfels en moeite te bespreken. We willen je helpen je vraag wel of geen abortus te beantwoorden.

Wij zijn er voor jou en kunnen je helpen!

Wil je meer weten over abortus?

Foetus

Wil je weten hoe een kindje van 11 weken in je buik eruit ziet? Klik dan hier.

Abortus alternatieven

Wil je weten wat de mogelijkheden zijn om geen abortus te hoeven ondergaan? Wij zetten het voor je op een rij.

Abortuspil

Lees hier wat een abortuspil is. Hiervoor moet je drie keer een pil innemen bij de abortuskliniek.

Abortus ervaring

Er zijn veel vrouwen die ervaring hebben met een abortus. Lees hier hun verhalen en hoe zij er op terugkijken.

St. Schreeuw om Leven
Ruitersweg 35
1211 KT
Hilversum

Contact ons