Abortus curettage; wat is het?

Je denkt na over een abortus en je bent misschien al bij de abortuskliniek geweest. Bij de kliniek vertelden ze je dat je een abortus curettage moet ondergaan. Maar wat is dit eigenlijk?

We leggen in het volgende stuk tekst in gewoon Nederlands uit wat dit is, want daar heb jij recht op. Geen medische moeilijke taal, maar gewoon zoals het is.

Abortus curettage of zuigcurettage

Bij zuigcurettage wordt de baby uit de baarmoeder gezogen door middel van een buisje en een vacuümpomp en kan tot maximaal 12 weken zwangerschap worden toegepast. De onverdoofde baby wordt weggezogen, en valt in dit zuigproces vaak uiteen. Delen die achterblijven in de baarmoeder worden weggeschraapt met een curette, een soort lepelvormig mesje. Soms kan een zuigcurettage worden toegepast onder narcose. De ingreep duurt ongeveer 15 minuten, waarna de moeder als alles goed gaat weer naar huis kan. Na de curettage behandeling zal een verpleegkundige controleren of het hele kindje is verwijderd. Als er een gedeelte is achtergebleven kan dat al snel zorgen voor ontstekingen en dat is niet de bedoeling.

Abortus curettage is heftig

We begrijpen dat dit heftig nieuws is. Abortus is altijd heftig en is nooit iets om makkelijk over heen te stappen. Net zo min is het makkelijk voor jou als meisje of vrouw als je familie grote druk op je uitoefent om ‘het’ maar weg te laten halen. Vaak wordt hierbij niet aan het gevoel van de moeder gedacht. Want ‘het’ is wel haar kindje!

Ons advies is om de hele website door te nemen zodat je goed op de hoogte bent van alle abortus informatie. Want het is niet makkelijk als je familie je voor de keus stelt: Of je houdt je kind of je houdt je familie.

Of dat je partner een abortus wilt en dreigt je te verlaten en je er alleen voor staat. Of dat je net je baan kwijt bent en ook nog eens schulden hebt bij de bank en dan ook nog voor een baby te moeten zorgen…. Zomaar wat voorbeelden die kunnen voorkomen en wij begrijpen dat. Het is begrijpelijk dat een abortus de enige oplossing lijkt. En toch blijft er iets in je binnenste knagen, is dit wel echt de oplossing? Blijf daarom niet alleen in je zorgen, angsten en verdriet maar neem contact met ons op.

Abortus curettage is niet zonder gevolgen

Het AMC heeft op 6 september 2015 een onderzoek gepubliceerd waaruit blijkt dat een curettage het risico op een vroeggeboorte van vóór 32 weken, bij een volgende zwangerschap fors kan verhogen met maar liefst 70%.

Abortus informatie; wij helpen je

Wij steunen je en zijn een luisterend oor. We zullen je eerlijk antwoord geven en er niet omheen draaien of de waarheid achterhouden. Nogmaals je hebt recht op eerlijke abortus informatie en wij zijn er voor jou! Lees dan hier verder over onder andere:

Klompje cellen?

Wij zijn nog nooit iemand tegengekomen die het niet uitmaakte dat ze een abortus onderging. Daarom is het zo ontzettend belangrijk om goed te weten wat is abortus. Het allerbelangrijkste zie je hieronder; je kindje is er al! Het bestaat al! Geen klompje cellen, een vruchtje of leeg vruchtzakje bij 10-11 weken zoals de klinieken je doen geloven. Dit kindje is een feit en gaat nooit meer weg. Het enige is; geef je een leven of neem je een leven; aan jou de keus.

Abortus Informatie

Hulp nodig?

Nogmaals: je staat er niet alleen voor; wij bieden je hulp! Neem hier contact op.

Lees verder

Om nog meer over abortus te weten te komen lees je verder op vragen / faq over abortus , alternatieven voor abortus of ga terug naar abortus-info.nl

abortus curettage
11 weken oud kindje in de buik van de moeder

St. Schreeuw om Leven
Ruitersweg 35
1211 KT
Hilversum

Contact ons