Zuigcurettage

Zuigcurretage

Als je minder dan 13 weken zwanger bent kan een zuigcurettage worden uitgevoerd. Het gaat om 13 weken weken na de eerste dag van de menstruatie. De zuigcurettage wordt door een abortuskliniek uitgevoerd. Hiervoor moet je dus naar de kliniek, waar je eerst een pil krijgt waardoor de baarmoederhals iets verder open komt te staan. Je kunt een plaatselijke verdoving krijgen of algehele narcose. De abortusarts gaat met een buisje bij de vagina naar binnen ze zuigt het kindje uit de baarmoeder. Na de behandeling kun je last krijgen van kramp in de buik. Je zult dan nog even in de kliniek verblijven, waarna je na controle naar huis kunt. Je blijft ook daarna onder controle van de abortuskliniek.

Hulp of een luisterend oor nodig?

Als zelf abortus plegen voor jou de enige uitweg lijkt, neem dan contact met ons op. Wij van Abortus Info weten de weg, we staan je bij met raad en daad. Schrijf ons eens, en bespreek je moeilijke situatie. Praat er eens over, wij luisteren naar je en helpen je in deze moeilijke tijd. Neem hier contact met ons op.

Abortus Informatie hulp

Spijt na inname 1e abortuspil?

Als je de eerste abortuspil hebt genomen en je hebt alsnog spijt. Neem dan zo snel mogelijk hier contact met ons op. Nadat wij je doorverwijzen naar een arts kun je met een ander medicijn starten wat de werking van de eerste abortuspil mogelijk direct stopt. Daardoor laat je kindje niet los in je baarmoeder en de kans is groot dat je gewoon zwanger blijft.
Overigens doet dit medicijn niets met het kindje. De eerste abortuspil blokkeert het zwangerschapshormoon waardoor je kindje los laat in de baarmoeder en de Abortus Pil Stopper (APS) zorgt dat het kindje sterker hecht. 

Is dit aan de orde, stuur dan direct een bericht met als onderwerp “spoed / APS pil nodig” en stuur je telefoonnummer ook mee. Hoe langer je wacht, hoe groter de kans dat de zwangerschap afbreekt. We kunnen hiervoor echter geen garanties geven. We doen ons uiterste best om dit voor je te regelen. 

Wil je meer weten over abortus?

Abortuskliniek

De abortuskliniek in Nederland voert de abortussen uit. Zij noemen dit abortus hulpverlening.

Hoe gaat een abortus

Een abortus kan op verschillende manieren plaatsvinden. Hier lees je hoe een abortus in de praktijk gaat.

Abortuspil

Lees hier wat een abortuspil is. Hiervoor moet je drie keer een pil innemen bij de abortuskliniek.

Abortus ervaring

Er zijn veel vrouwen die ervaring hebben met een abortus. Lees hier hun verhalen en hoe zij er op terugkijken.

Contact

Je staat er niet alleen voor; wij bieden je hulp!  Je kunt ons vragen stellen, om raad vragen, je moeite delen.

zelf abortus doen

 

Abortus Info
Ruitersweg 35
1211 KT
Hilversum

Contact ons