Abortus plegen

Je wilt misschien een abortus plegen en twijfelt over wel of geen abortus. En daarom zit je nu achter internet en kom je op deze website. Allereerst: welkom, je bent aan het juiste adres voor alle informatie over abortus. Een abortus plegen is een moeilijke en serieuze zaak. Niemand pleegt een abortus omdat zij het fijn vindt. Daarom is het juist zo goed dat je je erin verdiept en dat je weet wat het écht is. Vindt op deze website jouw informatie, en vraag ons gerust om hulp. Jij verdient eerlijke en betrouwbare informatie!

Allereerst is het goed om…

de vraag te stellen: wat is abortus plegen? Het betekent dat je ervoor kiest om afstand te doen van je kindje dat in je buik groeit dood te maken. Misschien vraag je je af waarom heet dit een kindje; ik ben nog maar net zwanger? Kijk dan even naar deze afbeelding op onze website; dit is een kindje van 11 weken in de buik van de moeder. Zo klein nog maar en alles zit er al op en aan!

Wat gebeurt er precies bij abortus plegen?

Het hangt ervan af in welke fase de zwangerschap wordt beëindigd. In een vroege fase van de zwangerschap kan dit met een abortuspil, in een latere fase komt zuigcurettage voor, dit betekent dat het kindje wordt weggezogen uit je baarmoeder; dit kan tot 13 weken zwangerschap. Is het kindje ouder dan vindt abortus plaats d.m.v. dilatatie en evacuatie. Dat betekent dat je onder verdoving een abortus krijgt. Wat er verder gebeurd is dat de baby in stukken uit de baarmoeder wordt gehaald. De abortusklinieken zullen dit niet vertellen op deze manier, maar het is wel de waarheid. Jij verdient het om de waarheid te kennen om een juiste beslissing te maken.

Wat zijn de gevolgen van een abortus plegen?

De gevolgen voor een vrouw (maar soms ook voor een man) zijn vaak schuldgevoel. En het besef dat je je kindje niet hebt laten leven. Veel vrouwen ervaren verdriet, schuld en kunnen uiteindelijk depressief worden. Veel vrouwen zullen hun kindje nooit vergeten en zullen iedere keer als ze een kindje zien van de leeftijd van wat hun kindje had kunnen zijn, de pijn voelen van het niet geboren kindje.

Ik wil geen abortus plegen, maar de druk uit mijn omgeving is zo groot…

In veel gevallen laten meisjes/vrouwen door druk of schaamte een abortus plegen, zonder dat ze er zelf echter staan. Met goede begeleiding van professionele hulporganisaties is er veel mogelijk. Bijvoorbeeld door gesprekken te voeren met ouders/vriend/man of vrouw samen. Zodat een abortus plegen voorkomen kan worden.

Als je een abortus onder druk pleegt, vanwege ouders of je relatie, terwijl je er zelf niet achter staat, dan is de kans heel groot dat deze relaties zullen eindigen in ruzie en verwijdering. Dit is dan ook indirect een gevolg van de abortus.

Ook zijn er diverse andere alternatieven voor abortus mogelijkheden zoals opvanghuizen, adoptie, opvang in een gezin en in een uiterst geval een babyluikje. Verder zijn er financiële regelingen voor alleenstaande (tiener)moeders en worden er door diverse organisaties ook babyspullen beschikbaar gesteld.

Wil je hulp?

Wij zijn er voor jou en kunnen je helpen! Klik hier voor contact via het contactformulier.

Kijk voor meer informatie op is abortus moord of wat is abortus

abortus plegen, foetus 11 weken
11 weken oud kindje in de buik van de moeder

St. Schreeuw om Leven
Ruitersweg 35
1211 KT
Hilversum

Contact ons