Ik wil abortus

Je bent zwanger en het is niet gewenst. Niet gewild maar toch gebeurd. Het eerste wat je denkt is: “HELP, het moet weg. Ik wil abortus.”

Je bent vast het internet op gegaan en bent via een zoektocht op deze website uitgekomen. Wees gerustgesteld, je kunt hier in alle rust rondkijken en lezen of abortus de oplossing is voor jouw situatie. Abortus Info geeft alle informatie over abortus zoals het in werkelijkheid is, eerlijk en betrouwbaar. Want jij hebt recht op goede en volledige informatie, je bent het waard!

Ik wil abortus

In je eerste reactie op je zwangerschap, of misschien wel op een later moment, ben je gaan nadenken over: Ik wil abortus of je twijfelt nog over wel of geen abortus. Maar voordat je meer informatie over abortus krijgt, is het belangrijk om te weten of abortus wel zo goed voor je is, als dat je in eerste instantie denkt. Wij van Abortus Info komen regelmatig met meisjes/vrouwen in contact die in paniek zijn en niet weten wat te doen. Het eerste wat in hun opkomt is: Ik wil abortus, en voordat ze het zich realiseren is het al gebeurd. En achteraf erachter komen dat je de verkeerde keuze hebt gemaakt is vele malen moeilijker dan vooraf je goed te laten informeren. Want je abortus draai je nooit meer terug. Sommige organisaties geven wel informatie over abortus maar die verdienen geld met een abortus, dus die geven je een eenzijdig advies. Daarom willen wij van Abortus Info zorgen voor volledige informatie, zonder dat er voor ons een direct belang is bij de keuze die jij zelf maakt. Dat geeft ons ook de vrijheid om de hele waarheid te vertellen; wij verdienen er geen geld mee, we delen gratis uit!

Wat is abortus precies?

Abortus provocatus betekent opzettelijke vruchtafdrijving, oftewel het voortijdig beëindigen van een zwangerschap door menselijk ingrijpen.

De woorden abortus provocatus komen uit het Latijn, namelijk van het woord aboriri = vergaan of verloren gaan en provocare = oproepen. Vrij vertaald betekent het opgeroepen om verloren te gaan.

Abortus wordt in de ontwikkelde landen minder gevaarlijk geacht dan in onderontwikkelde landen. Toch zijn er regelmatig in de media berichten van abortusklinieken die onder slechte hygiënische omstandigheden werken. Ieder jaar zijn er over de hele wereld ongeveer 70.000 moeders die overlijden en 5 miljoen moeders die opgenomen worden na een abortus. Niet alleen bij het ondergaan of direct na de abortus zijn er gevaren voor de moeders. Uit onderzoek blijkt dat een zwangerschap afbreken veel nadelige gevolgen heeft op termijn. 

Hoe gaat een abortus in zijn werk

Op onze pagina “wat is abortus” leggen wij uit welke soorten abortus er zijn. De methode van aborteren hangt af van hoe ver de zwangerschap gevorderd is. Het varieert van een abortuspil innemen tot wegknippen/zuigen van de baby.

Wat zijn de gevolgen van abortus

Neem in je overweging voor een abortus juist ook de gevolgen mee in je besluit. Iedereen weet dat het heftig is om over zo’n beslissing na te denken. Niemand zal er licht over denken en gemakkelijk zeggen: Ik wil abortus. We noemen een aantal gevolgen van een abortus:

1. Kanker en abortus

Uit meerdere uitvoerige onderzoeken blijkt dat je veel meer kans hebt op (borst)kanker na een abortus. Dat komt o.a. doordat de zwangerschap onnatuurlijk wordt afgebroken.

2. Ziekte en abortus

Ook kost het de gezondheid van de moeder in het algemeen. Het is een zware ingreep in haar lichaam waarvan zij niet zomaar hersteld is.

3. Abortus en depressiviteit

De abortusklinieken zullen het niet vertellen maar het is geen klompje cellen of een boontje wat uit jouw lichaam wordt gehaald. Het is een compleet kindje, een baby. Kijk maar naar het plaatje hierboven of hierbeneden. Doordat vrouwen zich realiseren dat ze hun kindje niet hebben laten leven, krijgen veel vrouwen psychische klachten en spijt. Soms na een korte tijd maar soms ook veel later. Dit kan tot uiting komen in nachtmerries, depressies, huilbuien, angst, schuldgevoel enz. Deze negatieve zaken rond abortus worden meestal niet genoemd en er is veel stil verdriet bij vrouwen.

4. Abortus en je relatie

Relaties staan vaak onder druk na een abortus, omdat het vaak voorkomt dat een van de twee de abortus meer wil dan de ander. Vroeg of laat komt daar onenigheid van en het komt dan ook regelmatig voor dat relaties geen stand houden onder die druk. Bij abortus loop je een grote kans, naast het verlies van een kind, dus ook je relatie te verliezen.

5. Abortus bezorgt je een onbezorgd leven?

Voor veel vrouwen lijkt er geen andere oplossing te bestaan dan abortus. Ze hebben financiële problemen, de relatie is niet stabiel of ze zijn te jong of de kosten om een baby te krijgen zijn te hoog.  Veel vrouwen denken dat de abortus alles zal oplossen. Maar het is niet zoals het lijkt. Want je leven na een abortus is niet hetzelfde als het leven ervoor; leegheid en verdriet kunnen je leven domineren en beroven je van levensvreugde.

6. Als laatste maar niet onbelangrijkste: abortus kost het leven van jouw kindje.

Bij iedere abortus sterft een mens. Dat is geen mening maar wetenschappelijk bewezen. De wetenschap is het er namelijk over eens dat individueel menselijk leven begint bij de bevruchting. Op dat exacte moment van de bevruchting (de samensmelting van zaad- en eicel) ligt er al zoveel vast: de haarkleur, het geslacht, de kleur ogen, kortom het volledige DNA. Na de bevruchting volgt er daarom ook geen gebeurtenis meer waardoor het meer mens zou worden. Er is alleen nog sprake van automatisch proces van biologische ontwikkeling.

Wat zijn alternatieven van abortus

Bij onverwachte zwangerschap is abortus echt niet de enige oplossing. Natuurlijk ben je geschrokken en ben je misschien wel radeloos wat je nu moet doen.

Speciaal voor jou noemen wij een aantal alternatieven voor abortus, om je andere mogelijkheden te laten zien. Want als je bovenstaande leest zie je dat abortus verwoestend is voor jezelf maar natuurlijk ook voor je kindje. Hoe begrijpelijk de redenen voor abortus soms ook kunnen zijn, toch is jezelf zo benadelen en het beeindigen van het leven van een kindje niet de oplossing. De genoemde alternatieven voor abortus zijn ook in geen geval makkelijk, maar je kunt wel verder leven met een schoon lichaam en geest. En je geweten blijft vrij in de wetenschap dat je niet het leven van je eigen kindje hebt beeindigd.

Alternatieven zijn:

Wil je hulp?

Wij zijn er voor jou en kunnen je helpen! Mail ons of klik hier voor contact via het contactformulier.

Lees meer op deze pagina: Abortus alternatieven , abortus ervaring of kindje houden

ik wil abortus
11 weken oud kindje in de buik van de moeder

St. Schreeuw om Leven
Ruitersweg 35
1211 KT
Hilversum

Contact ons