Abortus en geloof

Ben je gelovig en overweeg je abortus? Of denk je dat abortus en geloof samen kunnen gaan? Of twijfel je hierover, lees dan hier verder.

Abortus en geloof

De meeste mensen kennen de betekenis van abortus; het weghalen van een baby in de baarmoeder. Gelovige mensen geloven in een Schepper een God die alles maakt, die mensen het leven geeft. God ontgaat niets en Hij weet wat er in het hart van een mens omgaat, ook wat er in de buik van een vrouw gebeurt. Soms kan de druk zo hoog zijn bij een vrouw (of man) dat ze abortus overwegen, ook al speelt geloof / religie in hun leven een grote rol. Er kan zelfs druk worden uitgeoefend door medegelovigen in de kerk waar je deel vanuit maakt.

Wat zegt de Bijbel?

De Bijbel, het boek van de christenen, wat ook wel het Woord van God wordt genoemd, zegt in de volgende Bijbelgedeelten hetvolgende over ongeboren leven:

  • Jeremia 1:5 vertelt dat God ons al kent voordat Hij ons in de baarmoeder vormt.
  • Psalm 139:13-16 heeft het over Gods actieve rol in onze schepping en vorming van een nieuw mens in de baarmoeder.
  • Exodus 21:22-25 schrijft dezelfde straf voor voor iemand die de dood van een baby in de baarmoeder veroorzaakt als voor iemand die een moord pleegt. Dit geeft duidelijk aan dat God een ongeboren baby net zo zeer als een mens beschouwt als een volgroeid volwassen mens. Voor de gelovige is abortus niet een kwestie die gaat over het recht van een vrouw om te kiezen. Het is een zaak van leven en dood en zou God niet in alle omstandigheden de enige zijn die daarover mag beslissen?

Onrecht beantwoorden met onrecht?

Alleen al op grond van bovenstaande Bijbelteksten zou een christen dus alert moeten zijn als gedachten over abortus en geloof in zijn/haar gedachten komen en een abortus overweegt. Abortus en geloof kan niet samengaan, het staat gelijk voor moord en geloof; dit gaat niet samen. Het doodmaken van een ongeboren baby kan nooit het antwoord zijn op welk onrecht er dan ook maar de oorzaak van is , of het nou verkrachting, buitenechtelijke seks of iets anders is.

Kun jij verder?

Mogelijk lees je dit en verwacht je zelf een kindje maar weet je niet hoe het verder moet. Je gelooft in God en je weet dat abortus en geloof niet samengaat maar je zit wel in een angstige situatie. Of omdat je bang bent voor afwijzing van je ouders, van je kerk of andere (geloofs)gemeenschap. Je overziet de gevolgen van de komst van je kindje niet en schaamt je ervoor. Weet dan dat er andere wegen zijn dan abortus en dat je er niet alleen voor staat.

Wij veroordelen je niet

Of je nu moslim bent of christen; Er is niets ergers dan door je eigen geloofsgemeenschap in de steek te worden gelaten. Wij zullen jou niet veroordelen, we zullen je niet in de steek laten. Ook al heb je een abortus gepleegd en heb je behoefte aan een luisterend oor. Wij kunnen je helpen.

Als je niet wilt dat je omgeving weet dat je een baby verwacht en je toch je zwangerschap wilt uitdragen kun je ervoor kiezen om een tijdje ergens anders te wonen (bijvoorbeeld in een gezinshuis of binnen een gezin worden opgevangen). Daar kun je je kindje ter wereld brengen en eventueel aanbieden voor adoptie of een pleeggezin. Er zijn genoeg ouders in Nederland die een kindje willen adopteren. De wegen daarnaar toe zijn bij ons bekend, wij kunnen je helpen.

Wij kunnen je gratis helpen om naar oplossingen te zoeken, neem hier contact met ons op. Uiteraard gaan wij discreet om met iedereen die onze hulp inschakelt.

Ook als je een abortus hebt ondergaan, en je worstelt nog steeds met schuldgevoel en je bent bang voor het oordeel dat God hierover heeft, dan mag je weten dat de Bijbel spreekt over vergeving. 1 Johannes 1 vers 9 zegt: Belijden we onze zonden, dan zal Hij, die trouw en rechtvaardig is, ons onze zonden vergeven en ons reinigen van alle kwaad. 

Als je hierover contact wilt hebben, stuur ons dan een persoonlijk bericht via het contactformulier. Blijf niet alleen worstelen met schuldgevoel, angst en verdriet.

Zie ook: Hulp bij abortus , abortus alternatieven en spijt na abortus

abortus en geloof, foetus 11 weken
11 weken oud kindje in de buik van de moeder

Abortus Info
Ruitersweg 35
1211 KT
Hilversum

Contact ons