Werkt de pil aborterend?

Veel vrouwen gebruiken “de pil” als anti-conceptiemiddel, overigens niet te verwarren met de abortuspil. In deze blog wil ik graag ingaan op de aborterende werking van de anti-conceptiepil en antwoord geven op de vraag: werkt de pil aborterend.

Wat doet de pil en werkt de pil aborterend?

In veel gevallen komt het inderdaad niet tot conceptie oftewel samensmelting tussen zaadcel en eicel. Maar hoe zit het nu als dat wel eens het geval is; de pil geeft geen 100% zekerheid dat het de bevruchting van een eicel voorkomt. Bij sommige pilsoorten, met een bepaalde hormoonwerking, is de kans groter dat een eicel toch bevrucht kan worden. Als dit gebeurd, bevat de pil ook stoffen die de innesteling van de bevruchte eicel belemmeren en heeft het dus een aborterende werking.

Hormonen en ‘de pil’?

Een ander nadelige werking van de pil is de hoeveelheid kunstmatige hormonen en andere stoffen die je in je lichaam krijgt. Er zijn dan ook goede alternatieve middelen, die de kwaliteit van het liefdesleven niet beïnvloedt.

Wat zijn andere goede anticonceptiemiddelen?

Eén van de andere veilige anticonceptiemiddelen wil ik hier noemen, dat is  de Lady-comp. Dit is een computertje als anticonceptiemiddel. Het meet de temperatuur van de lichaam van de vrouw die in haar vruchtbare cyclus ene bepaald patroon kent, waardoor de Lady-comp weet op welke dagen je kans maakt op zwangerschap. In mijn optiek een uitstekend alternatief voor de pil. Dit anti-conceptiemiddel is namelijk net zo betrouwbaar als de pil, is natuurlijker (geen vervelende stoffen in je lichaam) en je leert je lichaam en je cyclus beter kennen. Ook fijn als je wel zwanger wilt worden, want het apparaat geeft aan wanneer je ovulatie plaatsvindt. Zie voor meer info de website van Ladycomp.

werkt de pil aborterend?
Lady comp

Wil je meer informatie?

Mail ons of klik hier voor contact via het contactformulier.

zie ook: wat is abortus

St. Schreeuw om Leven
Ruitersweg 35
1211 KT
Hilversum

Contact ons