Zwangerschap afbreken

Je bent zwanger en je denkt aan je zwangerschap afbreken. Hier vind je meer informatie over wat dit inhoudt. Het is goed dat je zoekt naar dit thema, want het is een belangrijke overweging.

Je zwangerschap afbreken is een andere naam voor abortus. Veel vrouwen zijn in paniek en weten niet goed wat te doen. Belangrijk is om eerst goed tot je laten doordringen wat een zwangerschap afbreken precies inhoudt. Wat breek je precies af?

Wat houdt zwangerschap afbreken in?

Abortus provocatus betekent opzettelijke vruchtafdrijving, oftewel het voortijdig beëindigen van een zwangerschap door menselijk ingrijpen.

De woorden abortus provocatus komt uit het Latijn van het woord aboriri = vergaan of verloren gaan en provocare = oproepen. Vrij vertaald betekent het opgeroepen om verloren te gaan.

Abortus wordt in de ontwikkelde landen minder gevaarlijk geacht dan in onderontwikkelde landen. Toch zijn er regelmatig in de media berichten van abortusklinieken die onder slechte hygiënische omstandigheden werken. Ieder jaar zijn er over de hele wereld ongeveer 70.000 moeders die overlijden en 5 miljoen moeders die opgenomen worden na een abortus. Niet alleen bij het ondergaan of direct na de abortus zijn er gevaren voor de moeders. Uit onderzoek blijkt dat een zwangerschap afbreken veel nadelige gevolgen heeft op termijn.

Beslissen om zwangerschap af te breken

Nu je zoekt naar oplossingen voor je ongeplande / ongewenste zwangerschap, zijn maar een paar dingen heel belangrijk:

  • Doe niets uit angst, maar laat tot je doordringen wat abortus echt is. Op deze website vind je veel informatie over abortus, zie bijvoorbeeld deze link
  • Praat met je partner, ouders en mensen die je kunnen helpen om een andere oplossing te vinden.
  • Abortus overwegen is logisch want je wilt zo snel mogelijk van je probleem af. Bereken dan eerst de kosten, je kunt hier meer lezen over kosten van abortus.
  • Wat veel vrouwen niet weten is dat je na een abortus je hele leven verdriet, pijn en schuld blijft houden. Geen enkele vrouw vergeet haar kindje in haar buik. En geen enkele vrouw kan vergeten dat ze ooit het kindje heeft laten doodmaken. Het is niet waar dat je na een abortus gewoon weer verder gaat met je leven! Wij informeren je graag over alternatieven voor abortus.
  • Bekijk onderstaand filmpje voor wat er gebeurd bij zwangerschap en neem dit mee in je beslissing om wel of niet voor abortus te gaan.

http://www.youtube.com/watch?v=GZk4hT7ncv0

Hulp

Er zijn echt andere mogelijkheden om tot een oplossing van jou “probleem” te komen waardoor een zwangerschap afbreken overwegen niet meer nodig is. Wij van Abortus Info weten de weg naar goede alternatieven voor abortus, we staan je bij met raad en daad. Schrijf ons eens, het staat vrij om je twijfels en moeite te bespreken.

Wij zijn er voor jou en kunnen je helpen! Mail ons of klik hier voor contact via het contactformulier.

Tenslotte

Hieronder zie je een baby in de buik van de moeder, slechts 11 weken oud. Kijk er eens naar en besef hoe bijzonder dit nieuwe leventje is. Laat het tot je inwerken.

Voor meer informatie naast abortus overwegen nodigen we je uit om een kijkje te nemen op deze website, zie bijvoorbeeld:  tot wanneer abortus , abortus ervaring en spijt na abortus

zwangerschap afbreken
11 weken oud kindje in de buik van de moeder

St. Schreeuw om Leven
Ruitersweg 35
1211 KT
Hilversum

Contact ons