Abortus uitvoeren

Je denkt na over abortus uitvoeren en om je zwangerschap af te breken. Hier vind je meer informatie over wat dit inhoudt. Het is goed dat je zoekt naar dit thema, want het is een belangrijke overweging.

Een abortus uitvoeren en überhaupt over nadenken betekent dat je het niet verwacht hebt dat je zwanger zou raken. Een abortus uitvoeren lijkt de enige optie. Veel vrouwen zijn bij een ongeplande zwangerschap in paniek en weten niet goed wat te doen. Zij denken dan direct aan abortus. Belangrijk is om eerst goed tot je laten doordringen wat een abortus precies inhoudt. Wat breek je precies af?

Wat houdt een abortus uitvoeren in?

Als je erover nadenkt om een abortus uit te voeren, betekent dit dat je je zwangerschap afbreekt. Het kindje dat nu in je groeit, zal niet langer leven. Dit noemt men een abortus, een abortus provocatus of afgekort AP. Er zijn verschillende manieren waarop een abortus wordt gedaan. Dit is afhankelijk van het aantal weken dat de moeder zwanger is, zie ook abortusmethoden.

Ongewenst zwanger. Wat nu?

Nu je zoekt naar oplossingen voor je ongewenst zwanger zijn, zijn maar een paar dingen heel belangrijk:

  • Doe niets uit angst, maar laat tot je doordringen wat abortus echt is. Op deze website vind je veel informatie over abortus, lees hier wat een abortus precies is
  • Praat met je partner, ouders en mensen die je kunnen helpen om een andere oplossing te vinden.
  • Abortus overwegen is logisch want je wilt zo snel mogelijk van je probleem af. Bereken dan eerst de kosten, je kunt hier meer lezen over kosten van abortus.
  • Wat veel vrouwen niet weten is dat je na een abortus je hele leven verdriet, pijn en schuld blijft houden. Geen enkele vrouw vergeet haar kindje in haar buik. En geen enkele vrouw kan vergeten dat ze ooit het kindje heeft laten doodmaken. Het is niet waar dat je na een abortus gewoon weer verder gaat met je leven! Wij informeren je graag over alternatieven voor abortus.
  • Bekijk onderstaand filmpje voor wat er gebeurd bij zwangerschap en neem dit mee in je beslissing om wel of niet voor abortus te gaan.

Hulp

Er zijn echt andere mogelijkheden om tot een oplossing van jou “probleem” te komen waardoor abortus overwegen niet meer nodig is. Wij van Abortus Info weten de weg naar goede alternatieven, we staan je bij met raad en daad. Schrijf ons eens, het staat vrij om je twijfels en moeite te bespreken. Neem hier contact met ons op.
Hieronder zie je een baby in de buik van de moeder, slechts 11 weken oud. Kijk er eens naar en besef hoe bijzonder dit nieuwe leventje is. Laat het tot je inwerken.

Voor meer informatie naast het thema ongewenst zwanger nodigen we je uit om een kijkje te nemen op deze website, zie bijvoorbeeld: Alternatieven voor abortus , abortus en geloof of 16 jaar en zwanger

abortus uitvoeren
11 weken oud kindje in de buik van de moeder

St. Schreeuw om Leven
Ruitersweg 35
1211 KT
Hilversum

Contact ons