Alternatieven voor abortus

Abortus alternatieven

Bij onverwachte zwangerschap is abortus echt niet de enige oplossing. Er zijn goede alternatieven voor abortus en daarnaast is er ook veel hulpverlening. Natuurlijk ben je geschrokken en ben je misschien wel radeloos wat je nu moet doen. 

Abortus alternatieven, welke zijn er?

Speciaal voor jou daarom deze pagina met alternatieven voor abortus, om je andere mogelijkheden te laten zien. Want abortus is ingrijpend en onomkeerbaar voor jezelf maar natuurlijk ook voor je kindje. Lees maar eens een abortus ervaring. Hoe begrijpelijk de redenen voor abortus soms ook kunnen zijn, toch is het verwijderen van een kindje niet de enige oplossing. De hieronder genoemde alternatieven voor abortus zijn ook in geen geval makkelijk, maar je kunt wel verder leven zonder dat je je eigen kindje hebt weg laten halen

Als je bij een huisarts bent geweest in verband met je onverwachte zwangerschap, kan hij of zij je ook informeren over andere mogelijkheden, dus ook over alternatieven voor abortus.

Hieronder vind je de alternatieven voor abortus.

1 Adoptie

Adoptie is het afstaan van je kindje aan ouders die voor je kindje kunnen zorgen. Adoptie kun je doen door je te laten begeleiden door organisaties die hier ervaring mee hebben en precies weten hoe dit in zijn werk gaat. Dit zijn bijvoorbeeld Er is Hulp en Siriz.

2 Pleeggezin

Je kunt je kindje ook laten opnemen in een pleeggezin. Als je hiervoor kiest houd je contact met je kindje, maar wordt het opgevoed door in een gezin te wonen. Het voordeel van een pleeggezin is dat je je kindje ergens anders laat opgroeien totdat je later wel in staat bent om zelf voor het kindje te zorgen.

Om je kindje in een pleeggezin op te laten nemen kun je ook contact opnemen met Er is hulp en Siriz.

3 Het kindje toch geboren laten worden

Je kindje toch geboren laten worden. Dat klinkt misschien gek om te noemen als één van de alternatieven voor abortus. Maar misschien ben je zo verrast door de zwangerschap dat je allemaal problemen ziet. Veel van die problemen kunnen opgelost worden. Enkele voorbeelden worden hieronder genoemd.

Afpersing of bedreiging

Er zijn vrouwen die bang zijn dat hen iets wordt aangedaan als ze besluiten het kindje te houden; of dat ouders dreigen dat je niet meer thuis kunt blijven wonen. Als dit in jouw geval zo is dan kun je naar een speciaal opvanghuis. Of je kunt bij een zorggezin wonen, waar je in alle rust en onder begeleiding jouw kindje ter wereld kunnen laten komen zonder dat anderen dat weten. Wij weten de weg en kunnen je verder helpen.

Geld tekort

Geld (of beter gezegd, tekort aan geld) kan een reden zijn om te denken dat abortus de oplossing is. Er zijn stichtingen die speciaal mensen met weinig geld helpen om spullen te krijgen voor jou en je baby. Wil je weten welke mogelijkheden er zijn? Neem dan contact met ons op, wij helpen je verder.

Leeftijd / te jong

Leeftijd kan een reden zijn; als je nog jong bent en je zit nog op school en je denkt nu nog niet in staat te kunnen zijn om je kindje op te voeden, dan kun je met je ouders bespreken of zij jouw kindje willen opvoeden. Mochten je ouders dit niet willen dan zijn er misschien anderen in jouw directe omgeving die dit zouden willen. Denk bijvoorbeeld zussen/broers of ooms/tantes.

Heb je vragen over het bovenstaande of wil je weten bij welke opvanghuizen je terecht kunt? 

Je staat er niet alleen voor; wij bieden je hulp!  Je kunt ons vragen stellen, om raad vragen, je moeite delen.

4 Babyluikje / vondelingenkamer

Het is mogelijk om je baby veilig en anoniem achter te laten in een vondelingenkamer of anders gezegd een “babyluikje.”

Zwangere vrouwen die abortus overwegen zijn vaak bang, wanhopig en radeloos, Je maakt snel een verkeerde keuze, waar je jarenlang of misschien wel je hele leven spijt en verdriet van zal hebben. Indien je ècht geen kant meer op kunt, kun je besluiten illegaal afstand te doen van je baby. In het verleden gebeurde dit door het ergens onbeschermd achter te laten. Maar nu is er de mogelijkheid om je baby in een speciaal kamertje te leggen, bij de Beschermde Wieg. In dit kamertje wordt je baby warm en veilig opgevangen en zal het je baby aan niets ontbreken. De verzorgers zorgen voor je baby en zorgen voor een fijne en warme plek waar ze ook eventuele medische zorg krijgen. Het voordeel is ook dat je op je besluit terug kunt komen als je later toch besluit je baby zelf te willen verzorgen.

Zie hier meer informatie over de website van de Beschermde Wieg

Hulp of een luisterend oor nodig?

Als een abortus voor jou de enige uitweg lijkt, maar je wilt dit eigenlijk niet, neem dan contact met ons op. Wij van Abortus Info weten de weg. We luisteren naar je en willen naast je staan met raad en daad. Je kunt ons schrijven of bellen en je moeilijke situatie bespreken. Praat er eens over, wij willen naar je luisteren en je helpen in deze moeilijke tijd. Neem hier contact met ons op.

Abortus Informatie hulp

Wil je meer weten over abortus?

Kindje van 11 weken

De abortuskliniek spreekt vaak van een klompje cellen. Kijk hier naar een kindje van 11 weken in moeders buik.

Hoe gaat een abortus

Een abortus kan op verschillende manieren plaatsvinden. Hier lees je hoe een abortus in de praktijk gaat.

Abortuspil

Lees hier wat een abortuspil is. Hiervoor moet je drie keer een pil innemen bij de abortuskliniek.

Abortus ervaring

Er zijn veel vrouwen die ervaring hebben met een abortus. Lees hier hun verhalen en hoe zij er op terugkijken.

Contact

Je staat er niet alleen voor; wij bieden je hulp! Je kunt ons vragen stellen, om raad vragen, je moeite delen.

St. Schreeuw om Leven
Ruitersweg 35
1211 KT
Hilversum

Contact ons