Ongewenst zwanger

Je bent ongewenst zwanger en je denkt eraan om je zwangerschap af te breken. Hier vind je meer informatie over wat dit inhoudt. Het is goed dat je zoekt naar dit thema, want het is een belangrijke overweging.

Ongewenst zwanger betekent dat je het niet verwacht hebt dat je zwanger zou raken. Maar betekent het ook direct ongewenst? Veel vrouwen zijn bij ongewenst zwanger in paniek en weten niet goed wat te doen. Zij denken dan direct aan abortus. Belangrijk is om eerst goed tot je laten doordringen wat een abortus precies inhoudt. Wat breek je precies af?

Wat houdt zwangerschap afbreken in?

Abortus provocatus betekent opzettelijke vruchtafdrijving, oftewel het voortijdig beëindigen van een zwangerschap door menselijk ingrijpen.

De woorden abortus provocatus komt uit het Latijn van het woord aboriri = vergaan of verloren gaan en provocare = oproepen. Vrij vertaald betekent het opgeroepen om verloren te gaan.

Abortus wordt in de ontwikkelde landen minder gevaarlijk geacht dan in onderontwikkelde landen. Toch zijn er regelmatig in de media berichten van abortusklinieken die onder slechte hygiënische omstandigheden werken. Ieder jaar zijn er over de hele wereld ongeveer 70.000 moeders die overlijden en 5 miljoen moeders die opgenomen worden na een abortus. Niet alleen bij het ondergaan of direct na de abortus zijn er gevaren voor de moeders. Uit onderzoek blijkt dat abortus veel nadelige gevolgen heeft op termijn. Lees op onze website meer hierover op de pagina abortus kosten.

Ongewenst zwanger. Wat nu?

Nu je zoekt naar oplossingen voor je ongewenste zwangerschap, zijn er maar een paar dingen heel belangrijk:

  • Doe niets uit angst, maar laat tot je doordringen wat abortus echt is. Op deze website vind je veel informatie over abortus, zie bijvoorbeeld deze link
  • Niemand mag jou dwingen om een abortus te plegen. Dat is zelfs strafbaar. Het kindje zit in jouw buik en niet in die van je partner.
  • Praat met je partner, ouders en mensen die je kunnen helpen om een andere oplossing te vinden.
  • Abortus overwegen is logisch want je wilt zo snel mogelijk van je probleem af. Bereken dan eerst de kosten, je kunt hier meer lezen over kosten van abortus.
  • Wat veel vrouwen niet weten is dat je na een abortus je hele leven verdriet, pijn en schuld blijft houden. Geen enkele vrouw vergeet haar kindje in haar buik. En geen enkele vrouw kan vergeten dat ze ooit het kindje heeft laten doodmaken. Het is niet waar dat je na een abortus gewoon weer verder gaat met je leven! Wij informeren je graag over alternatieven voor abortus.
  • Bekijk onderstaand filmpje voor wat er gebeurd bij zwangerschap en neem dit mee in je beslissing om wel of niet voor abortus te gaan.

Hulp

Er zijn echt andere mogelijkheden om tot een oplossing van jou “probleem” te komen waardoor abortus overwegen niet meer nodig is. Wij van Abortus Info weten de weg naar goede alternatieven, we staan je bij met raad en daad. Neem contact met ons op, het staat vrij om je twijfels en moeite te bespreken. Neem hier contact met ons op.

Hieronder zie je een baby in de buik van de moeder, slechts 11 weken oud. Kijk er eens naar en besef hoe bijzonder dit nieuwe leventje is. Laat het tot je inwerken.

Voor meer informatie naast het thema ongewenst zwanger nodigen we je uit om een kijkje te nemen op deze website, zie bijvoorbeeld: Alternatieven voor abortus , abortus en geloof of 16 jaar en zwanger

ongewenst zwanger
11 weken oud kindje in de buik van de moeder

St. Schreeuw om Leven
Ruitersweg 35
1211 KT
Hilversum

Contact ons