Moeite met abortus

Veel vrouwen die een abortus overwegen hebben moeite met abortus. Ergens is er een besef dat er iets gebeurt dat niet meer teruggedraaid kan worden als de abortus eenmaal achter de rug is. Wat moet je doen als je een abortus wilt plegen en je merkt dat je er toch mee zit. Wij geven je hieronder een aantal tips:

Praat erover met iemand die je vertrouwt

Als je (ongepland) zwanger bent en denkt dat je er alleen voor staat, dan is dat meestal niet zo. Wij komen vaak in contact met meisjes / vrouwen die onbedoeld zwanger zijn er denken dat als de ouders of omgeving erachter komt dat ze woedend zullen zijn. Uit schaamte kiezen zij dan toch maar voor een abortus, zodat zij er niet over hoeven praten. De praktijk is toch vaak anders. Als je er met mensen over praat die je vertrouwt kunnen zij je ook helpen om een (andere)oplossing te zoeken, je te helpen met praktische hulp of te zoeken naar hulp door anderen. Je zult je gesteund voelen en je hoeft er niet alleen voor te staan bij je besluitvorming.

Neem contact op met mensen die je objectief kunnen adviseren en die ervaring hebben met vrouwen die moeite met abortus hebben

Er zijn diverse partijen die je kunnen helpen om een luisterend oor te zijn, en die ook ervaring hebben met mensen die voor dezelfde keuze stonden als jij misschien nu staat. Wij van Abortus Info luisteren graag naar jouw verhaal, wij staan je graag te woord met advies en informatie en als je wilt met een gesprek. Niets moet en wij vertellen je niet wat je moet doen, het is en blijft jouw keus, maar wij denken wel graag met je mee.

Slaap er nog eens een nacht over

Als je onbedoeld zwanger bent, en je hebt moeite met abortus, denk er dan rustig over na wat je nu moet doen. Neem geen beslissing in blinde paniek maar neem de tijd om je te verdiepen in de mogelijkheden die je hebt.

Abortus is niet dé oplossing

Veel vrouwen zijn ervan overtuigd dat abortus de enige oplossing is als je onbedoeld zwanger bent. Maar er zijn veel andere mogelijkheden, waardoor je moeite met abortus zowieso niet nodig hoeft te zijn. Er zijn voldoende alternatieven voor abortus, lees er meer over op deze website.

Luister naar de verhalen van vrouwen die hetzelfde hebben meegemaakt

Er zijn veel verhalen van vrouwen die een abortus hebben ondergaan en die je kunnen vertellen over hun moeite met abortus achteraf. Vaak hebben zij gedacht dat als de abortus eenmaal achter de rug is, dat de problemen ook wel weg zouden gaan. Dit blijkt vaak slechts het begin van een lange weg van verwerking, verdriet, moeite en soms zelfs perioden van depressie met alle gevolgen van dien. Je leest hierover meer over waargebeurde verhalen over abortus.

Neem contact met ons op om de mogelijkheden voor alternatieven te horen.

moeite met abortus
11 weken oud kindje in de buik van de moeder

St. Schreeuw om Leven
Ruitersweg 35
1211 KT
Hilversum

Contact ons