Abortus verwerken

Een abortus verwerken hoort erbij na een abortus. Als je leest hoe de reacties zijn van de vele vrouwen die op internet hun gevoel delen, dan zijn dit regelrechte tips en adviezen vooral niet aan abortus te beginnen.

Door met je leven na een abortus?

Veel vrouwen die een abortus hebben gedaan kunnen hun kindje niet vergeten. Regelmatig volgt na een abortus een levenslange strijd tegen verdriet en pijn, die soms gepaard gaan met depressiviteit en andere mentale aandoeningen. Die vrouwen hebben professionele bijstand nodig om de abortus goed te verwerken.

Abortus verwerken

Daarom is abortus verwerken een zware last en geen eenvoudige weg om te gaan. Velen zullen dit als eenzaam ervaren omdat hun familie of partner hen onder druk hebben gezet om toch maar wel een abortus te doen. Nadat de abortus dan is geweest moet je maar niet meer ‘zeuren’ en maar gewoon weer verder met je leven. Vele vrouwen en meisjes zullen helaas een weg moeten zien te vinden om om te gaan met de leegte die een abortus achterlaat. Worstel jij met een abortus die je hebt ondergaan? Weet je niet hoe je dit moet verwerken en kom je maar niet uit de neerwaartse spiraal? Een abortus verwerken is niet gemakkelijk; blijf er niet mee zitten en zoek hulp, vaak helpt het alleen al om je verhaal te delen. Neem met ons contact op en wij helpen je kosteloos. Anonieme hulp is mogelijk en je verhaal wordt vertrouwelijk behandeld.

Na een abortus

We zullen eerst wat meer ingaan op wat er kan gebeuren na een abortus.

Na een abortus voelen vrouwen zich soms opgelucht of soms is er ook direct spijt. Bij de meeste vrouwen komt er een moment dat ze zich beseffen dat ze iets gedaan hebben waarover ze schuld ervaren, en waaraan ze lijden. Soms zelfs zo lijden dat er depressies en boosheid uit voort vloeien. Ook kunnen angststoornissen ontstaan omdat abortus een enorm ingrijpende ingreep is. Daardoor kan een vrouw in een isolement raken, haar leven is niet meer de oude en het maakt haar allemaal niet meer uit. Ook kan een vrouw soms moeilijk anderen in vertrouwen nemen. Kenmerken van een dergelijke situatie is dat een vrouw veel huilt of flashbacks hebben naar de abortus in nachtmerries of slapeloze nachten kennen. De herinnering aan hun eigen kindje, dat ze hadden kunnen hebben, is dan heftig en komt zowel overdag als ’s nachts in dromen terug. Ook jaren na de abortus kunnen deze dingen voorkomen.

Voel je vrij om verder te lezen of om contact op te nemen om je verhaal te delen.

Wil je hulp?

Herken je jezelf in bovenstaande? Je bent niet alleen. Blijf niet in je eentje worstelen met schuldgevoel, angst en verdriet maar doorbreek het stilzwijgen. Wij kunnen je gratis helpen om naar oplossingen te zoeken. Wij zijn er voor jou en kunnen je helpen! Mail ons of klik hier voor contact via het contactformulier.

Zie ook: spijt na abortus en abortus ervaring

Abortus verwerken
Abortus verwerken

St. Schreeuw om Leven
Ruitersweg 35
1211 KT
Hilversum

Contact ons